Gua Sha

Gua Sha er en skrabeteknik hvor der anvendes et redskab til at skrabe huden indtil der opstår mærker kaldet sha, som er små blodudtrædninger. Gua Sha virker ved at stimulere blodcirkulationen, fjerne stagneret blod og ophobninger af gift-og affaldsstoffer. Ved at skrabe og frembringe Sha, fjernes spændinger og smerte.

Nogle steder vil huden blive hurtigt rød og farven forsvinde igen lige efter. Men ofte vil der fremkomme røde pletter nogle af de steder man skraber, og det indikerer hvor problemet er. De gentagne 'skrab' frigiver toksiner og stagneret blod som trækkes ud til huden, fra kroppens underliggende væv. Jo mørkere pletterne er, jo mere stagneret blod har der været i området. Sha mærkerne forsvinder dog af sig selv indenfor få dage.

Behandlingen gør ikke ondt, og er betydelig blidere end den umiddelbart ser ud. Det er en særdeles effektiv behandling, som giver øjeblikkelig effekt. Gua Sha bruges bl.a. til at uddrive patologisk varme, opløse stagnationer og skabe flow, og derfor er effektiv ved spændinger og muskelsmerter, hovedpine, inflammation mm.