TCM og Andre Behandlingsformer

Traditional Chinese Medicine (TCM) består af fem søjler, hvoraf akupunktur blot udgør den ene.
Ud over akupunkturen (og Moxibustion), udgøres disse søjler af urtemedicin (og kost), Tuina (kinesisk massage og ledmanipulation), samt Qi Gong som er en kombination af fysiske øvelser, mentalt fokus og vejrtrækningsteknikker. Gennem Qi Gong kan man regulerer kroppens vitale energi, forbinde krop og sind, og vedligeholde fysisk og mental smidighed og styrke livet igennem.

Den sidste søjle er Feng Shui, som fokuserer på forholdet mellem himmel, mennesket og jorden. I Daoistiske filosof er det i mødet mellem himmel og jord at alt skabes.
I dag er brugen af Feng Shui nok mest kendt som en metode til at skabe en harmonisk indretning mellem mennesker og deres omgivelser. Hovedprincippet i Fengshui er at leve i harmoni med sine omgivelser. Ifølge Daoistisk filosofi er mennesket påvirket af omgivelsernes og universets energier, og disse kan enten være gavnlige eller skadelige. Ved hjælp af Fung Shui kan vi indrette vores tilværelse så energierne har en positiv indflydelse på vores liv.

Det samme princip, om at leve i harmoni og i flow med omgivelserne, gælder når vi fx. følger årstidernes gang ved at spise kost som er årstidsrelevant og som er tilberedt efter gældende principper. Det er derfor at rodfrugter, sammenkogte retter og simremad som er varmende og styrkende, er så gode at indtage om vinteren når det er koldt, ligesom vi om sommeren spiser friske, sprøde salater, frugter, og lettere tilberedt mad som er kølende og fuld af energi og vitalitet. Det styrker vores immunforsvar i henhold til årstiden, og giver vores kroppe den næring og energi den behøver for at vi kan forblive sunde og raske hele året.